Make your own free website on Tripod.com

******


(C) Anna V.

Tallin historiaa
 
Kaikki alkoi siitä, kun eräs kaverini kertoi perustaneensa oman virtuaalitallin. No, sitä piti tietysti mennä katsomaan ja homma alkoi kummasti kiinnostaa. Pari viikkoa vain pyörin tallilla tekemättä mitään, mutta ennenpitkää olinkin hankkinut oman hoitohevosen. Kiipeli-tammaa sitten hoitelinkin pari kuukautta ja tulin maininneeksi Katille uudesta harrastuksestani. Kati tuli myös katsomaan paikkaa, ja kappas! Yht´äkkiä oli hänelläkin hoitohevosena sh-tamma Pikku-Liinukka. Hoitelimme hoitsujamme ahkerasti maaliskuun alkuun asti, jolloin mnusta alkoi tuntua että pelkkä hoitohevonen ei riitä. Niinpä sitten tulin kysyneeksi tallin omistajilta olisiko mahdollista saada teettää tilausvarsa. Kyllähän se sopi ja niin varsan emäksi valittiin rakas, nykyään jo edesmennyt, hoitsuni Kiipeli. Isänä sai kunnian olla tallin ori Legenda. Pian sitten syntyikin maailmaan pieni sh-orivarsa T.P. Kilen-Pujo, ensimmäinen oma virtuaalihevoseni, joka asuu vieläkin tallilla. Aloin kouluttaa hevostani ravuriksi ja sehän siitä sitten tulikin. Aluksi kisattiin vain jaoksettomissa kisoissa mutta pian homma siirtyi VRER:n puoleen. Sitten tuli taas tunne että eihän yksi kisahevonen riitä jos haluaa menestyä, ja niin ostin lämminveritamma Melanyn. Pian sen jälkeen tuli myös toinen lv-tamma Ramona. Myös Kati alkoi miettiä omaa hevosta, ja niin sai alkunsa Katin T.P. Pikku-Kimuli. Siinä meillä sitten oli yhteensä neljä hevosta ja mielessä alkoi kypsyä ajatus omasta tallista. Huhtikuun puolessavälissä päätettiin muuttaa sanat teoiksi ja niin alkoi oman tallin suunnitteleminen. Ajattelimme tehdä tallin Geoon, miltei kaikki tallit kun näyttivät olevan siellä tehtyjä. Yritimme urheasti väsätä kokoon edes etusivua, mutta siitä ei tahtonut tulla mitään ja hermot alkoivat mennä. Mietimme muita mahdollisia paikkoja, ja Katin isosisko tuli ehdottaneeksi Tripodia jossa hänellä itsellään on talli. Hän piti meille pikakurssin Tripodin käytöstä ja se olikin todella yksinkertaista Geoon verrattuna. Tallin rakentaminen pääsi nyt oikein kunnolla vauhtiin ja ei aikaakaan kun olivat juhlalliset avajaiset. Ensimmäinen ulkoasu oli, kuten arvata saattaa, aika surkea mutta olimme tyytyväisiä teokseemme. Kun tallin synkästä ulkoasusta alkoi kuitenkin tulla huomautuksia vieraskirjaan päätimme pistää tallin remppaan ja niin tuli tämä ulkka. Myös hevosia on tullut tallin kehittymisen myötä rutkasti lisää, ja ne ovat suvukkaita toisin kuin ensimmäiset hevosemme. Hevoskannat ovat tulleet ja menneet, ensimmäiset kasvatit niittävät ravimaailmassa mainetta tallille, vanhimmat hevoset ovat siirtyneet tuonpuoleiseen. Tässä jamassa TeamTonttu&Compny pyöri puolisen vuotta, kunnes Kati joulukuussa 2004 päätti vetäytyä pois rinnaltani. Niin minä jäin pitämään tallia ypöyksin, mutta hyvin on tähän asti pärjätty.


(C)Anna V.


(C)Anna V.


(C)Anna V.

Talli on muuttanut Vuoniskylästä hiljaisen maaseudun rauhaan jossa ei muita talleja ole lähimailla. Muuttaessamme entinen talli jäi Vuoniskylään ja kiireellä vesisateessa rakennettiin uusi iso talli. Nyt meillä on enemmän tilaa niin tarhoille kuin laitumillekin ja maasto reittejä löytyy rutkasti enemmän.
Talli on pienen järven rannalla ja rannassa pystyy hevosia uittamaan vaikka pohja on mutainen. Talliamme ympäröi suuret pellot joista osa on tarhoina ja osasta me teemme talveksi heinää ja kauraa. Mutta kun lähtee pois tontiltamme alkaa kunnon ryteikkö, joka koostuu lähinnä kuusista. Jos jaksaa lähteä pidemmälle retkelle niin maasto muuttuu enemmän kangasmetsäksi ja kuuset vaihtuvat männyiksi. Mäntyjen seassa on mukava kuivalla säällä ratsastaa ja ajaa. Kärryteitä löytyy mukavasti ja isommillakaan teillä ei varsinkaan talvisin kulje autoja. Kesäisin mökkikansa tosin vaeltaa innolla tännepäin.


(C) TeamTonttu&Company

1. Infinite Yankee
2. C.S. Lymy-Enkeli
3. Kuunvalon Tuulen-Kuiskaus
4.
5.
6.
7.
8.
9.  varsomiskarsina
10.
11.
12.
13.
14.
15. varsomiskarsina
16. Kilen-Pujo
17. T&C`s Futures Yankee
18. Caliente Nin
19.
20.
21.
 
22. oritarha päivä: Caliente Nin
23. oritarha aamu: T&C´s Futures Yankee, Kilen-Pujo
24. tammatarha Infinite Yankee
25. tammatarha C.S. Lymy-Enkeli, Kuunvalon Tuulen-Kuiskaus